Hi Havia Una Vegada...

nou cami.jpg
 

Quan la fundadora del Milola va ser diagnosticada amb una al·lèrgia alimentària una carta d'amor va començar a escriure’s.

Fa set i vint anys.

Vam obrir les portes del Milola ara fa set anys amb l'únic propòsit de compartir un nou concepte en pastisseria. Pastissos, galetes i pans deliciosos, sorprenents, nutritius i aptes per a tothom. Però tot això va començar com una recerca personal, fa més de vint anys, quan la nostra co-fundadora i pastissera, la Manuela Garcia, va ser diagnosticada amb diverses intoleràncies alimentàries.

Treballant en aquells moments en una pastisseria francesa a Chelsea, Londres (on menjar fora era una part inevitable de la seva vida, a causa de les dimensions de la ciutat), la Manuela va prendre consciència absoluta de quant difícil pot ser la vida si pateixes una al·lèrgia o intolerància alimentària. Els supermercats no estaven preparats per donar resposta a les seves necessitats. Era gairebé impossible trobar ingredients o productes sense gluten. Quan trobava algun producte, tenia una aparença francament poc desitjable, una textura dubtosa, i el sabor? No la facis parlar. Menjar a Restaurants? No volien ni sentir parlar de dietes especials.

Immediatament es va posar a buscar per tot arreu ingredients adequats per a les seves necessitats. Ingredients amb els quals pogués aconseguir els mateixos estàndards que havia gaudit abans de convertir-se en una persona “sense gluten”.

TRENCANT (I fornejant) BARRERES

Quan descobrim que tenim una intolerància al gluten, o a qualsevol altre aliment, ens trobem amb una paradoxa interessant: la nostra malaltia no necessita medicació, sinó un canvi dràstic en la forma d'alimentar-nos.

En la seva característica rebel·lia, la Manuela es resistia a la idea que el màxim al qual pogués aspirar fos aquells quatre articles que trobava en el passadís “lliure de…” dels supermercats. I saber que hi havia milers de persones en la mateixa situació es va convertir en el motor de la seva lluita.

Manuela va recórrer durant mesos tot Londres, els seus mercats, les seves botigues, els seus barris multiculturals, i com a conseqüència, amb una abundància d’ingredients d’arreu del món. Així va descobrir cereals i farines que van obrir un món nou de sabors i possibilitats, amb resultats deliciosos i altament nutritius. Es va demostrar a si mateixa que el menjar sense gluten pot ser saborós, divertit i una font inesgotable de creativitat i plaer. Va convidar a la seva família i als seus amics a provar la seva pastisseria. Va observar amb emoció les seves reaccions. Milola va néixer.

En primer lloc, seria capaç de crear pastissos increïbles amb farines integrals sense gluten, sense sucre refinat, sense greixos trans, sense làctics, vegetarians, sense blat de moro i carregats de sabor i ingredients frescos? La resposta va ser "sí!" I en segon lloc, podria aconseguir que milers de persones es beneficiessin dels seus descobriments? De nou "sí!" I aquí és on entren el David i la Yolanda.

Des d'aquest primer moment en què es “va encendre la bombeta", la Manuela tenia clar qui serien els seus companys de viatge perfectes. L'equip ideal que portaria aquesta visió a la realitat. La creativitat del David, la seva capacitat d'atendre mil tasques alhora, d'aprendre coses noves constantment, la seva set d'aventura, el seu caràcter afable i la seva extensa experiència laboral, ho feia absolutament imprescindible des del primer dia. De la mateixa manera que ho era la Yolanda, amb la seva extraordinària capacitat per a l'atenció al client, el seu ull pel detall, la seva actitud positiva, la seva calidesa.La Manuela se sentia tan segura de tenir als dos companys perfectes en el 2010 com se sent ara.

Avui dia, sabem que aquella visió compartida va ser la correcta, perquè els nostres clients no deixen de reafirmar-nos. Crear dolços deliciosos, sorprenents, nutritius - aptes per a tothom - és un somni fet realitat. La manifestació d'un amor.

Us he dit que són els nostres clients regulars, els que no tenen cap tipus d'intolerància o al·lèrgia alimentària, els que no poden dissimular el seu entusiasme? Llegeix els seus comentaris, i d’altres, aquí.