ENCARA QUEDEN MADUIXES A LA VALLALTA, I TENIM LA RECEPTA PERFECTA PER A ELLES

Aquesta recepta és de l'antic blog de Milola, però aprofitant que encara queden maduixes a la Vallalta, la rescato i us l'ofereixo!

És impossible viure en aquesta vall, i no menjar maduixes pràcticament cada dia durant la temporada. Aquesta és la terra de les millors maduixes que jo he menjat mai. Des que vivim aquí, no hi ha un viatge a casa de familiars o amics on no carreguem maduixes en el cotxe. Crec que no ens donarien la benvinguda si no fos així!

Apreciem enormement el plaer de poder anar a comprar-les a casa del pagès directament, i que ens digui: les acabo d'agafar! Són moments de luxe absolut. Aquesta setmana hem gaudit de la visita dels nostres estimats amics islandesos. Veure els seus somriures cada vegada que anàvem a omplir les cistelles de fruita i verdura a casa del pagès, ens feia molt feliços, i ens recordava la sort que tenim per viure en aquest racó del Mediterrani.

Som afortunats per poder gaudir de la companyia d'amics amb els quals hem compartit molts anys de vivències a l'estranger, i als quals considerem família. Si a més resulta que Karl Petersson és un dels millors fotògrafs gastronòmics en el món, i s'ofereix a fer les fotos, perquè ja podeu imaginar l'estona tan bona que hem passat! A casa, envoltats dels petits de la família, amb maduixes que feia minuts eren a la terra.

 
Milola_0006.72.jpg
 

Avui us fem una proposta senzilla, amb maduixes i cacau. Hem utilitzat freses "gaviota", que juntament amb la varietat "pájaro" són les nostres preferides.

Aquest pastís de xocolata el fem a casa constantment. És senzill, nutritiu, intens, deliciós, i es pot fer servir de mil maneres: amb fruita, amb melmelada, amb nata, amb una crema de tiramisú, banyat amb xocolata. Nosaltres ho fem amb oli de coco, però funciona igual amb margarina vegetal no hidrogenada o mantega, si no t'importa que tingui lactis. És per tant sense gluten, sense lactis, i sense sucre refinat. Com no porta xocolata, sinó cacau, és també sense soja.

 
Milola_0005 72.jpg
 

PASTÍS DE XOCOLATA AMB MADUIXES


Ingredients:

55 grams d'ametlla mòlta

55 grams de farina de mill

50 grams de cacau pur, sense sucre

135 grams de margarina vegetal no hidrogenada, oli de coco, o mantega, a punt pomada (això significa que no està molt fred, sinó que porta la suficient estona a temperatura ambient per a poder enfonsar el dit i que deixi marca).

110 grams de sucre integral de canya

120 grams de rovell d'ou

180 grams de clara d'ou

60 grams de sucre integral de canya

Les llavors de ½ beina de vainilla, o una culleradeta d'extracte de vainilla.

Preparació:

Preescalfar el forn a 170º. En un bol, ficar-hi les dues farines, i tamisar el cacau. Barrejar.

Preparem la resta dels ingredients per separat.

Batre la mantega/margarina/oliï de coco amb 110 grams de sucre. Afegir el rovell d'ou i barrejar fins que quedi cremós. Afegim la vainilla.

Batre les clares d'ou i la resta del sucre fins que aconseguim una merenga ferma.

Amb una espàtula de silicona, incorporem la merenga i els ingredients secs alternativament, a la barreja de la mantega, amb moviments envoltants per a no perdre aire i volum, començant i acabant amb la merenga.

Ho bolquem en un motlle de 20 0 23 centímetres amb paper de forn en la base i oli en els laterals, i ho fornegem durant 45 minuts aproximadament o fins que al punxar i surti el ganivet net.

Ho deixem refredar abans de treure del motlle. Una vegada fred, omplim la superfície de maduixes i ho servim en un rajolí de saba d'auró.

 
Milola_0001 72.jpg